danlendenoes

2022-01-20

Inbjudan till fjällträning

 

VINTERFJÄLLTRÄNING

Funäsdalen/Mittådalen 19-20 mars 2022

SDPK anordnar vinterfjällträning i Mittådalen 19-20 mars 2022. Drentklubbens medlemmar har förtur, men alla raser inom SKF är välkomna. Träningen är ett utmärkt tillfälle att bygga

på din hunds vinterfjällerfarenhet och att få vägledning i hur man för sin hund på vinterfjäll. Alla hundar oavsett erfarenhet, från unghund (8 månader) och uppåt, är välkomna. Instruktör

och guide under dagarna är Elisabeth Gilek. Träningen innebär att man går ut på skidor på morgonen och är ute hela dagen. Tänk på att ta

med kläder i lager för alla väder, dagryggsäck, sittunderlägg, termos, vatten till hunden, förarbälte med tex. kortare expanderkoppel, visselpipa, ev. långlina, värmetäcke till hunden,

jakttäcke eller jakthalsband. Var och en ordnar med egen matsäck. Vi rör oss fram i marken på tur/jaktskidor av bredare sort, helst utan stålkanter. Har du inte

sådana kan de hyras hos tex. Topsport, http://www.topsport.se/topsport/

 

Pris för träningen

400 kr per dag. Max. 12 hundar per dag.

 

Samling

Kl. 8.00 båda dagarna på parkeringen invid Renslingan 36 i Funäsdalen. Därifrån avfärd mot träningsmarken.

 

Boende

Röstbergets stugby, www.rostberget.se. Trevliga fjällstugor.

Funäs Ski Lodge, www.funasskilodge.com. Lägenheter ca. 1 km från samlingsplatsen.

Funäsdalen Berg & Hotell, www.funasdalenberghotell.se nere i byn. Hotell- och vandrarhemsstandard.

Se till att boka i tid!

 

Anmälan och betalning senast den 25 februari. Ange hund/hundar och vilka dagar ni vill delta.

Frågor och anmälan till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Betalning för träningen till BG 876-2023 PG 644 557-1, märk betalningen med ditt namn och ”Fjällträning 2022”.

Svenska Drentsche Patrijshondklubben, IBAN SE7395000099603406445571, BIC NDEASESS

 

VÄLKOMNA TILL FUNÄSFJÄLLEN!

 

2021-06-02

Drentveckan 2021 inställd

Tyvärr måste vi meddela att även Drentveckan 2021 är inställd på grund av rådande pandemiläge. Förhoppningen är att de lättnader vi nu ser är början på en återgång till ett mer normalt läge och aktivitetskommittén och styrelsen siktar nu mot det 10-årsjubileum som stundar 2022. Vi hoppas på att då återigen kunna samlas i Sälen för en efterlängtad Drentvecka!

Hälsningar,
Aktivitetskommittén och Styrelsen

 

2021-03-26

Det är dags att förnya medlemskap i SDPK för år 2021. Beloppet är 350 SEK för huvudmedlem och 100 SEK för familjemedlem.
Beloppet betalas in till Bankgiro 876-2023ch märk betalningen med namn för vilka medlemskapsavgiften avser. För betalning från utlandet kan betalning göras till vårt konto i Nordea IBAN: SE73 9500 0099 6034 0644 5571
och BIC-kod (SWIFT-adress) NDEASESS.
Har du bytt adress under 2020 eller du betalar medlemskap för fler personer och inte kan namnge dem alla på betalningen var vänlig och
skicka ett mejl till kassor@drentklubben.se så vi har rätt uppgifter.


2020-07-16

Rekommendationer och anvisningar för våra eftersöks-, jakt-, viltspårsprov och relaterade träningsaktiviteter inom SKF under 2020 med anledning av Covid-19.
SKF har från SKK fått fler förklaringar angående de rekommendationer som SKK utfärdat med anledning av den rådande situationen. SKK:s uttalande är rekommendationer och inte förbud. Ytterst handlar det om ett personligt ansvar från alla att göra kloka val och ta sitt samhällsansvar utifrån det smittspridningsläge som råder.
SKK ger SKF också möjlighet att utfärda rekommendationer som är mer i detalj anpassade för den verksamhet som bedrivs inom SKF.

SKF rekommenderar därför följande:
• Rådande regler och rekommendationen från våra myndigheter ska alltid följas, dvs verksamheten kan behöva anpassas med kort varsel till nya direktiv öven om SKK och SKF inte hunnit ändra sina rekommendationer

• Max 50 deltagare på alla aktiviteter som vi genomför och vi strävar efter att hålla antalet deltagare nere (exempelvis genom att begränsa åskådare, etc.)

• Verksamheten ska genomföras utomhus i möjligaste mån och vi är noga med att hålla social distans, och ber våra deltagare tar med handsprit för att kunna hålla god handhygien.

• Det är önskvärt att alla aktiviteter har en så regional karaktär som möjligt. Deltagare från andra delar av landet måste själva ta ett mycket stort personligt ansvar för att inte bidra till smittspridning. Gemensamma/kollektiva resor bör så mycket som möjligt undvikas.

• Personer som tillhör riskgrupper bör undvika att delta i aktiviteter som medför ökad risk – ta inga risker.

• Inga personer med symptom (snuva, sjukdomskänsla, halsont, feber, ledvärk, hosta) får delta vid jaktprov/träning/annan aktivitet.

• Om du de senaste 14 dagarna varit i kontakt med någon bekräftat smittad, får du inte närvara vid våra aktiviteter – måste respekteras.

• Person som börjar uppvisa symptom under prov/träning måste omedelbart avlägsna sig från platsen/gruppen – meddela domare/provledning att du måste avbryta aktiviteten.

• Det är ett personligt ansvar för var och en att följa myndighets rekommendation.

• Alla deltagare på vår aktiviteter ska informeras om vad som gäller innan aktiviteten börjar, via klubbarnas hemsidor,
i PM och av provledare på plats.


2020-05-05

En tråkig hälsning från SDPK’s aktivitetskommitté.
Vår planering av årets drentvecka i Sälen har tyvärr som mycket annat mynnat ut i en inställd
vecka.
De aktiviteter och funktionärer vi engagerat är nu avbokade och vi får ta med oss alla våra tankar
till nästa år.
Vi har tillsammans med klubbens styrelse funderat på varianter senare på sommaren eller till
hösten men kommit fram till att vi får som plåster på såren försöka lägga lite extra på nästa års
drentvecka.
Vi tar tacksamt emot idéer och tankar om 2021 års vecka, så vi i god tid kan vända och vrida på
goda funderingar och välkomna er till en ny fantastisk vecka.
Hälsningar
Aktivitetskommittén Karin och Krister Ramström, Katarina och Jonas Hansson
Kontakta gärna via Karin på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.


 

 


2019-02-12


2018-04-22

Efter att vi för tredje året i rad har representerat rasen på Jakthundensdag, kan vi bara konstatera att kunskapen och intresset för rasen bara ökar. Tack till Sacha och Gin för att de gjorde sig besväret att åka från Köpenhamn och tack alla ni som stannade och pratade!

 

2018-02-01

Stockholm Hundmässa 2017

Stockholm Hundmässa är en internationell hundutställning och ett hundevenemang som arrangeras av Svenska Kennelklubben i december varje år. Årets mässa genomfördes 16-17 december med två dagars utställning och en massa andra aktiviteter som totalt drog 26 761 personer och omkring 8500 hundar. En stor publikmagnet är rasklubbstorget där i år 110 rasklubbar deltog med fler än 150 olika hundraser och rasvarianter.
En av rasklubbarna på torget var Drentklubben.

För oss var detta andra året vi deltog med Drentklubbens rasmonter och eftersom den tilldelade platsen var lika stor som förra året, 2 x 4 meter, så behövdes inga ändringar göras på den rasmonter som togs fram till fjolårets Stockholmsmässa. Några dagar innan avfärd monterade vi upp montern i hallen för att säkerställa att alla skruvar och spikar skulle komma med. En uppskattad uppdatering för året var att förra årets bildspel som visades på en monter byttes ut mot en film med arbetande Drentar från bland annat sommarens Drentvecka. Avsnittet med Drentar på fält drog stort intresse från de besökare som var nyfikna på hur vår ras arbetar när den jagar.

   

 
På fredag eftermiddag bar det iväg till Stockholm och med förra årets erfarenhet i bagaget monterades rasmontern på rekordtiden 1.5 timmar helt utan missöden. Nöjda med dagen begav vi oss hem till Jack och Elisabeth där vi var inkvarterade över helgen.
Montern ska vara bemannad mellan 9 till 18 på mässdagarna men för att vara säker på att få en parkeringsplats i direkt närhet och hinna få in hundarna genom veterinärkontrollen innan den stora anstormningen börjar bör man vara där betydligt tidigare. Vi var på plats strax efter kl. 7 och kunde i lugn och ro pynta montern och ta in hundarna. Vi som bemannade montern under helgen var Elisabeth, Jack, Åsa, Erik och jag. Hundarna som var med var Merel, Corinne, Belle, Cleo och Dinie.
Både lördag och söndag innebar en strid ström av besökare till vår rasmonter. För de flesta besökarna var Drenten en ny bekantskap, andra hade hört om vår ras och ville veta hur våra hundar arbetar på fjäll, fält och i skog och hur bra de är på att apportera medan andra fastnade för hundarnas utseende och frågade hur de fungerar som sällskapshundar. En blandad skara besökare alltså med den gemensamma nämnaren att de gillade hundar och visade ett intresse för vår ras.

   

Hundarna skötte sig bra i montern och redan vid lunchtid på lördagen hade de fått en normal årsdos av främmande folk och klappar.
Trots detta visade de upp sig från sin bästa sida ända tills montern stängdes klockan 18 båda dagarna. Mellan klapparna och hundsnack med barn och vuxna hann vi också med att vara med i rasparaden där all klubbar med rasmonter får delta och varje hundras får en kort presentation.
När mässan stängde kl 18 på söndag drog en febril aktivitet igång där utställare och rasmonterpersonal sprang runt och försökte lägga vantarna på en vagn för att kunna rulla ut alla grejer till bilarna och åka hem. Trötta men nöjda med helgen styrde vi kosan hem mot Karlskoga och i bilen summerade vi alla intryck från helgen.
Hundarna gjorde inte mycket väsen av sig på resan hem och det gjorde i ärlighetens namn inte monterpersonalen heller.

   


Nästa års Stockholm Hundmässa arrangeras 8-9 december 2018……….
/Johan Lidgren


 2017-07-02

Drentklubben visade upp sig på Mastdungadagen. Vi hade som vanligt väldigt trevligt!

 


 2017-06-07

En härligt viltspårhelg i Drentklubbens regi, 3-5 juni på Stallarholmen och Åkers Styckebruk.
Träning i både viltspår och i eftersöksgrenar efter fågel och småvilt. Dessutom riktigt många pristagare
i viltspår för 4 olika domare!

Stort grattis till alla och stort tack till domarna Helena Sjöström, Anders Pettersson, Oskar Larsson och Camilla!...

 

 

  


Fältträning i Tomelilla: Träningen är fulltecknad

SDPK inbjuder återigen till den populära fältträningen i Tomelilla, lör-sön, den 18-19 mars.

Träningen är på fina fågelmarker och leds av Patrik Sjöström som är en mycket omtyckt och
erfaren instruktör samt eftersöks - och fältdomare för både SVK:s och SKF:s raser.

Alla nivåer på ekipage är välkomna. Träningen individanpassas från nybörjare till elitekipage.

Träningen är ett samarbete mellan SDPK och Glivarps Kennel.
Medlemmar i SDPK samt valpköpare från Glivarps Kennel har förtur.
Det finns 10 platser, som snabbt brukar fulltecknas.

I mån av plats är även andra fågelhundsekipage välkomna att anmäla till träningen.
De stor dock på väntelista till och med 28 februari.

Priset för en helgs träning är 1600 kr för medlemmar i SDPK och 1800 kr för övriga.

Anmälan och betalning SDPK tillhanda senast 28 februari.
Anmälan: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Betalning: Plusgiro 644 557-1 eller Bankgiro 876-2023

Varmt välkomna på fältträning!

SDPK:s jaktkommitté

 

Rasmonter på Hundmässan i Stockholm 2016-12-3/4


Drentklubben har haft en snygg, informativ och välbesökt rasmonter, under helgen.
Tack vare stort ideellt arbete och angagemang från klubbmedlemmar.


Fältträning i Tomelilla
Helgen 27-28/8 anordnade Drentklubben en träningshelg i Skåne.
En mycket trevlig och lärorik helg med Patrik Sjöström, erkänt duktig fältdomare
som instruktör. Hundarna fick verkligen sträcka ut på de stora stubbfälten, även
på betfält vilket var nytt för en del. Fågel hittades och sköttes i många fall fint.

   

Fältträning
Anordnas torsdag 15/9 på Långtora, Enköping.
För information kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

På SKF jubileumsutställning i Gammelkroppa och särskilda prov i eftersöksgrenar,
var Drentarna väl representerade med ett tiotal hundar. En trevlig helg där
vår ras visade framfötterna både på proven och i ringen.

     
     
     

   

Mastdungadagen är ett hund-, jakt- och fiskeevent som arrangerades för andra året i rad andra helgen i juli.
1089 besökare tog del av jakt- och hundrelaterade aktiviteter som t.ex. eftersöksprov, hundutställning
och weightpull med hund samt besökte utställare och det dussintal rasmontrar som fanns på mässområdet.

SDPK var på plats med sin rasmonter och två Drentar som trivdes som fisken i vattnet i det
vackra sommarvädret.
Många trevliga hundintresserade människor besökte rasmontern och ville veta lite mer om vår ras.

Text & Foto Johan Lidgren

 

 

Drentklubben har varit representerad i vår specialklubb SKF:s rasmonter

på Swedish Game Fair, Tullgarn 19-21 maj 2016.
Bild från söndagen.
Foto: Roger Johansson