danlendenoes

Nu är anmälan öppen!

Anmäl dig till Drentveckan 2022 här

English version of the registration form.

Drentveckan i Sälen 23-30/7 2022 - Program

 Här kommer veckans program, anmälningsblanketten dyker upp i början på maj, men redab nu kan ni börja planera vilka aktiviteter ni önskar delta i. Kostnaden för varje ekipage är 750 kr för hela veckan, medföljande vuxen 350 kr. 

Det enda som krävs för att delta är medlemskap i klubben och en anmälan i rätt tid. Sista anmälan och betalning i juni, exakt datum får ni i och med anmälningsblanketten. 

Viltspårprov kommer att kunna genomföras vid flera tillfällen under veckan, vi försöker fördela dem så att de som vill kan få åtminstone ett prov under veckan. 

Stugorna kommer ni att boka i samband med anmälan och de kommer att fördelas efter hand som anmälningarna kommer in så först till kvarn är det som gäller. Stugorna kommer att finnas med i 

anmälningsblanketten och priserna ligger mellan 4600 och 7600 kr för lördag till lördag. 

Lördag 23/7 

BPH - mentaltest Malungs kennelklubb 900 kr begränsat antal platser kväll, Officiell invigning av drentveckan i tältet kl 19.00 

Söndag 24/7 

Morgon Utställningsträning - hur går en utställning till, hur visar en sin hund, Sofia hjälper till och visar dig hur. 

Fm Officiell utställning - ställ ut din hund, alla drentar är välkomna från valpar från 4 mån till veteraner från 8 år. Valp och veteran 250 kr per start övriga klasser 350 kr per start. Domare är Börje Johansson.

Fm möjlighet till viltspårprov för dig som inte ställer ut hund. 

Em Viltspårträning för dig som är nybörjare och vill veta hur det går till. Katarina och Jonas visar och berättar.

Em Skogsgympa - Olika fysövningar man enkelt kan göra i skogen för att träna hunden i olika roliga övningar. En väldigt bra grej för att "väcka" små muskelgrupper hos hunden och rolig aktivering i vardagen. Emmy leder denna aktivitet. 

Kväll Grillkväll vi umgås runt god mat för er som deltar kostar det 195 kr per person, för barn upp till 13 år 95 kr. 

Måndag 25/7 

Fm Vardagslydnad valp och unghund, Elisabeth 

Fm Jaktlydnad för öppen klass hundar och elitklass, Eva-Lena 

Em Viltspårträning för dig som behöver fräscha upp dig och din hund inför prov, Jonas och Katarina 

Em Rallylydnad - en introduktion för dig som vill veta mer och prova på en kul aktivitet som stärker samarbetet mellan dig och din hund, Ulla 

Em Fjällvandring, en kortare tur i närområdet för dig med eller utan hund, Krister 

Kväll Föreläsning om vad ett fullbruksprov är, en ny provform för våra drentar och övriga SKF-raser, Eva-Lena 

Tisdag 26/7 

Fm Släpspår unghund - träning, Elisabeth 

Fm Vattenapportering öppen klass hund och elitklass - träning, Eva-Lena 

Fm Balansboll och klickerträning, två aktiviteter en för fysisk träning och en för mental träning - Cissi 

Em Vattenapport unghund - träning, Elisabeth 

Em Släpspår öppen klass hund och elitklass - träning, Eva-Lena 

Kväll - samling i tältet för umgänge och lotteri, enkel fika finns att köpa Onsdag 27/7 

Fm Vattenträning unghund, Elisabeth 

Fm Apport/ apportruta öppen klass, Elit klass, Eva-Lena

Em Apport, ev jaktlydnad för unghundar, Elisabeth 

Em Jaktlydnad/övrig jaktträning, Eva-Lena 

Kväll Medlemsmöte i tältet, denna kväll börjar med gemensam aktivitet för familjer med hund, det kommer att erbjudas kvällsmat (chilli med och utan kött) till självkostnadspris 50 kr, medlemsmöte för drentklubbens alla medlemmar som är det mötet förutom årsmötet där medlemmarna kan göra sin röst hörd, Styrelsen. 

Torsdag 28/7 

Prov i eftersöksgrenar för unghundsklass, öppenklass och elitklass i Tisjön. En heldag med prov, där hund ekipagen kan kvalificera sig för möjlighet att delta i höstens fältprov, jaktkommittén 

Kväll de som vill umgås en stund i tältet, enklare fika finns att köpa. Fredag 29/7 

Fm Balansboll och klickerträning, två aktiviteter en för fysisk träning och en för mental träning - Cissi 

Fm Personspår och sökövning - ett annat sätt att träna spår, bra aktivitet för de som inte jagar i familjen men ändå vill ha en aktivitet tillsammans med hunden, Emmy 

Em Klubbmästerskap i lydnad - en inofficiell lydnadstävling i fyra klasser, alla startar i bronsklass, har du klarat den sedan tidigare startar du i silverklass, om du har den i bagaget startar du i guldklass, och om någon har den med sig kan en starta i jubileumsklass vilken det är premiär för 2022. 

Det handlar om linförighet, dummyapport, sitt kvar, inkallning m.m i olika svårighetsgrader, Lisa 

Kväll Avslutningsmiddag med utdelning av priser, lotterier och avrundning av vår vecka. Förhandling pågår med restaurang priset ligger runt 300 kr per person. 

Lördag 30/7 

Hemfärd stugorna lämnas 10.00, slutstädning ingår i stugpriset 

Under veckan kommer vi att ha ett antal medlemslotterier och vi önskar att ni alla hjälps åt att ragga ihop vinster till dessa lotterier, vilka kommer att bekosta kommande årets aktiviteter i klubben. Vi ser gärna att ni bakar till våra gemensamma fikastunder.

 


 

Svenska DrentschePatrijshond Klubben 10 år 

välkomnar er till 

2022 års Drentträff i Sälen, 

23-30 juli. 

Börja 2022 års prov- och utställningsår på bästa sätt-Drentveckan i Sälen! 

Under veckan erbjuds träning av olika slag, för både unghundar och mer erfarna hundar och ägare inte minst. Apportering, jaktlydnad, vattenträning, släpspår, balansboll, klicker plus andra aktiviteter för olika åldrar. 

Under träffen erbjuds tillfälle att starta viltspårsprov och prov i eftersöksgrenar i klubbens regi. 

Det kommer även att finnas möjlighet att mentalbeskriva din hund, samt att delta på klubbens utställning (enbart för drentar). I år kommer utställningen dömas av Börje Johansson.

Du som är helt ny i dessa sammanhang är extra välkommen och kan om du önskar få en mentor/kontaktperson för att hitta och förstå allt vi har för oss. 

På kvällarna har vi vår samlingsplats i klubbtältet, där blir det grillkväll på söndagen, medlemsmöte, föreläsningar och trevlig samvaro. Inte att förglömma alla lotterier med fina vinster. Möjlighet att köpa fika till självkostnadspris finns, en del tar med sin kvällsmat andra något att dricka, var och en bestämmer själv.

Sälen är en naturskön pärla i den nedre fjällkedjan. Förutom fina platser att träna hund på, finns där också mycket annat att göra för hela familjen, som till exempel fiske, vandrings och mountainbikeleder, höghöjdsbana, fäbod, bangolf, bowling och badpalats. 

Vi bor i fina stugor med gångavstånd till det mesta. En välsorterad ICA butik finns på området. Ni hittar även konditori, pizzeria och bensinmack nära stugorna. Det är inte långt till Sälens by som har de affärer som annars kan behövas. 

Vi är mycket tacksamma om du kan ta med lotterivinster, som lämnas i tältet lördag kväll. Stort som litet, men nytt, ju flera lotterier, desto bättre arrangemang i klubben. Överskottet går till nästa års Drentträff, för att generera bra program och instruktörer. Har du lust att baka något till fika-försäljningen i tältet är det välkommet. 

Veckan avslutas på fredagen med en gemensam middag på lokal med tal, prisutdelningar och lotterier med mängder av fina priser! 

Anmälningsblankett och mer information kommer snart! Håll utkik på klubbens hemsida och facebook! Under tiden du väntar på möjligheten att anmäla dig bokar du in träffen i kalendern. 23-30 juli! 

Har du frågor? Tveka inte att maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

 

Aktivitetskommittéen för drentklubben 

Karin och Krister Ramström 

Katarina och Jonas Hansson