Drentklubben.se

ÅRETS DRENT 2017

Nu är det dags för dig som medlem i Svenska Drentsche Patrijhondklubben att rösta på den utav nedan två inkomna kandidater. Sänd din röst och uppge Nominerad a) eller b), skriv rubrik Årets Drent och mejla till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. . Sista dag för röstning är 2017-06-30.

Vinnaren kommer att delges under Drentveckan i Sälen 22-29 juli 2017.

NOMINERINGAR ÅRETS DRENT 2017

1. a)   N UCH, NV-11-12-13-14, NOV V-14, EU W-15, J, Wesley Inucos the Gloucester,  NHSB2739476, född 2009-02-28   + 2016-11-04

Ägare: Nina Haug

Motivering: Efter en korts tid sjukdom lämnade Wesley oss och sin ägare Nina Haug. Wesley (och Nina) var orsaken till att flera i Norge upptäckte drenten och sedan skaffade sig en hund av rasen.

Wesley var en fin representant för rasen både exteriört och mentalt. Han var som en drent skall vara, aldrig emot något eller någon, inte ens när han på slutet hade starka smärtor. Han var fantastiskt elegant och alltid vänlig. Han gjorde ett starkt intryck på oss drent-intresserade i Norge. Han var också en god jakthund, och fick bland annat ett

2:a pris i ÖKL i Sverige 2016.

Wesley är djupt saknad av alla som kände honom. Han var en stjärna bland hundar och drentar.

1. b) J Old Fowler’s Jessie, SE 29505/2013, född 2013-03-22

Ägare: Heidi Svensson

Motivering: För den fantastiska utveckling som Jessie har visat på 2016 års jaktprov, med en jämnhet i prestationer, utmärkt fältarbete och fin kontakt med sin förare. Hon jagar och hon levererar, gång på gång.

Dessutom, för hennes framgångar i utställningsringen, inte minst som Best in Show på SDPK:s utställning i Sälen,

där särskilt hennes vinnande steg och rörelser fick beröm.

Årets Drent
Statuter

Nominering
Hundar av rasen Drentsche Patrijshond, vars ägare är medlem i klubben kan nomineras till priset.
Klubbens medlemmar är välkomna att nominera sin eller någon annans hund.
Medlemmarna i Svenska Drentsche Patrijshondklubben är få och bor utspritt i flera

länder. Det blir naturligt att hundägaren eller någon närstående nominerar en hund till Årets Drent eftersom det ofta är de själva som kan berätta att hunden har visat sig duktig. Nomineringsperioden är mellan 1: a maj – 1:a maj.

Årets Drent 2016 (Ingen utdelning skedde)

Årets Drent 2015

Vallbyviks Sturkas "Dante" född 2006-06-10, ägare Elisabeth Huldt

Juryns motivering:
Priset för årets Drent går till en hund som verkligen
är sin ägares bästa vän både i med och motgång. Alla
som ser detta ekipage tillsammans slås av den glädje,
kärlek och samhörighet de utstrålar. När matte
Elisabeth Huldt hade en svår tid fanns hunden alltid
där liksom matte för hunden då han haft och har det
svårt.
En hund som betytt och betyder så mycket för sin
matte och faktiskt varit avgörande för hennes liv är
väl värd att premieras.

Årets Drent 2014

SE VCH, SE V-13 SAM-PRESTO, ”Sammie” f. 2012-05-11, ägare Niklas Öhrn

Juryns motivering:
Endast 16 månader gammal blev han Svensk Viltspårschampion (SE VCH) i september 2013.
Sammie är antagen och registrerad i Ystads kommun som NVR hund (Nationella Viltolycksrådet) som är ett samarbete med Jägarförbundet och polisen för eftersök
av trafikskadat vilt.

Under året har han förtjänstfullt använts som stöthund på kronvilt och annan klövvilt tillsammans med ett storjaktlag. Han har deltagit på andjakt, flera småviltsjakter samt traditionell jakt på fältfågel.
Vidare används han som eftersökshund.
Sammie har alltså under året visat sig vara en utmärkt
allroundjakthund.
Han har även ställts ut med utmärkta resultat.

Årets Drent 2013
Swedrent´s Anbellus

1/9 2012 Tromsö, Norge, BIR
2/9 2012 Tromsö, Norge,BIR, CACIB och BIG 4